Vyhledat

Hračky pro děti do 1 roku

Nejlepší hračky pro dítě do 1 roku

Playgro - volant se zvuky 

Ideální hračka pro malé motoristy, to je Playgro – Volant se zvuky. Tento interaktivní volant je navržen tak, aby podporoval smyslové vnímání a motorické dovednosti dětí. Obsahuje mnoho zábavných prvků, včetně tlačítek s různými zvuky auta a melodií, které stimulují sluchové vnímání. Barevné světla a pestré designy volantu jsou atraktivní pro zrakové vnímání a pomáhají dětem rozlišovat mezi různými barvami a tvary.

Volant je vybaven také pohyblivými částmi, jako je klakson a řadící páka, které nabízejí dětem možnost poznávat různé povrchy a praktikovat koordinaci ruka-oko. Tyto funkce nejen zvyšují zábavnost hry, ale také podporují jemnou motoriku a představivost.

Volant pro dítě do 1 roku

Interaktivní medvídek LELE se zvuky

Interaktivní Medvídek Lelé se zvuky je vynikající volbou pro nejmenší, kteří objevují svět kolem sebe. Tento měkký plyšový medvídek je vybaven různými zvuky, které zaujmou každé dítě. Při stisknutí bříška, nohou nebo rukou medvídek vydává veselé zvuky a melodie, stimulující sluchové smysly dítěte a podporující jeho schopnost příčiny a následku.

Medvídek Lelé je navíc vyroben z kvalitních a bezpečných materiálů, jeho měkká textura je ideální pro dětské omakávání a objímání. Barvy medvídka jsou jemné a příjemné, což pomáhá rozvíjet zrakové vnímání u dětí.

Interaktivní medvídek pro dítě do 1 roku

Chodítko Herní centrum 2v1

Chodítko – Herní centrum 2v1 je ideální hračka pro malé objevitele, kteří se učí svět poznávat na vlastní nohy. Toto multifunkční zařízení kombinuje chodítko a herní stůl, což umožňuje dítěti používat ho podle svého věku a dovedností. Jako chodítko podporuje první krůčky, zatímco přestavění na herní stůl nabízí rozmanité možnosti pro hraní a učení.

Herní centrum je vybaveno různými interaktivními prvky, jako jsou otáčecí kolečka, posuvné díly a tlačítka s zvukovými efekty, které stimulují motorické dovednosti a koordinaci ruka-oko. Díky veselým melodiím a světelným efektům bude každá hra pro dítě zábavná a poučná.

Chodítko pro dítě do 1 roku

Usínáček - zvířátko s projekcí sova 20 cm

Usínaček Zvířátko s projekcí – Sova je perfektní společník pro klidné usínání vašeho dítěte. Tato plyšová sova nejenže nabízí měkké a pohodlné objetí, ale je také vybavena speciální projekční funkcí, která promítá uklidňující hvězdné nebe přímo na strop dětského pokoje. Projekce doprovází jemné melodie, které pomáhají dětem relaxovat a snadněji usnout.

Vyrobeno z vysoce kvalitních a bezpečných materiál, sova je navržen s ohledem na potřeby nejmenších. Měkká plyšová textura a přátelský vzhled sovy rychle získají srdce každého dítěte. Sova nabízí různé možnosti nastavení zvuků a světelných efektů, umožňující rodičům přizpůsobit usínání individuálním potřebám jejich dítěte.

Usínáček pro dítě 1 rok

Dětský počítač 20x16 cm (MLUVÍCÍ ČESKY) 

Dětský počítač, který mluví česky, je skvělým nástrojem pro zábavné a interaktivní učení. Tento kompaktní počítač o velikosti 20x16 cm je navržen speciálně pro děti a nabízí řadu edukativních aktivit, které podporují rozvoj základních dovedností v čtení, psaní a počítání.

Hlavní funkcí tohoto počítače je jeho schopnost komunikovat v češtině, což dětem umožňuje snadněji se učit v jejich rodném jazyce. Díky jednoduchému uživatelskému rozhraní a výukovým programům, které jsou přizpůsobeny pro malé uživatele, se děti mohou učit nová slova, základy gramatiky a matematiku hravou formou.

Dětský počítat pro rozvoj dítěte do 1 roku

Kroužky s přísavkami PipSquiz Ringlets, Fat Brain

Kroužky s přísavkami PipsQuiz Ringlets od Fat Brain Toys jsou skvělou hračkou pro rozvoj motoriky a senzorických dovedností dětí. Tato sada obsahuje pět barevných kroužků, každý s pevnou přísavkou, které lze snadno přichytit na jakýkoliv hladký povrch. Hračka je ideální pro kreativní hraní v koupelně, kuchyni nebo na jiných hladkých plochách, kde kroužky drží a děti si mohou hrát s jejich uspořádáním nebo je skládat jeden na druhý.

Barevné provedení a zajímavá textura kroužků podporují vizuální a hmatové vnímání dětí. Hračka je navržena tak, aby podporovala jemnou motoriku a koordinaci ruka-oko, což činí z těchto kroužků s přísavkami nejen zábavný, ale i vzdělávací doplněk pro děti od 10 měsíců věku.

Kroužky s přísavkama pro dítě do 1 roku

Domek vkládačka set 10 ks

Domek Vkladačka Set 10 ks je perfektní hračkou pro rozvoj kognitivních a motorických schopností u malých dětí. Tento pestrý set nabízí domeček s deseti různými otvory ve tvaru geometrických útvarů a deset bloků, které se přesně vejdou do příslušných otvorů. Hračka motivuje děti k rozpoznávání tvarů a barev a pomáhá rozvíjet jejich schopnosti řešení problémů a jemnou motoriku.

Každý blok je vyroben z odolného a bezpečného materiálu, který je bezpečný pro děti a příjemný na dotek. Vkladání bloků do správných otvorů je zábavné a vzdělávací, což činí z této hračky ideálního pomocníka pro výuku základních matematických a logických dovedností. Vhodné pro děti od 1 roku, tento set je skvělým přírůstkem do každé dětské herna nebo školky.

Dětský dům vkládací

Jak vybrat hračku pro dítě do 1 roku

Při výběru hračky pro děti do jednoho roku je důležité zvážit několik klíčových faktorů, které nejen zajistí bezpečnost vašeho dítěte, ale také podpoří jeho zdravý rozvoj. Níže naleznete praktické tipy, jak vybrat tu nejlepší hračku pro vaše nejmenší.

Bezpečnost především

Bezpečnost je absolutně nejdůležitější kritérium při výběru hraček pro malé děti. Ujistěte se, že:

  • Hračka neobsahuje malé díly, které by mohly způsobit riziko zadušení.
  • Materiál hračky je nezávadný, bez ostrých hran a je odolný proti kousání.
  • Hračka splňuje všechny normy EU pro bezpečnost hraček, což je zaručeno značkou CE.

Stimulace smyslů

Děti do jednoho roku rychle rozvíjejí své smysly, a proto je vhodné vybírat hračky, které podporují tento rozvoj, což většinou interaktivní hračky:

  • Vyberte hračky s různými texturami, které dítě může prozkoumávat hmatem.
  • Zahrnujte hračky s jasnými a kontrastními barvami na podporu zrakového vnímání.
  • Přednost dejte hračkám, které vydávají zvuky, jako jsou chrastítka nebo hudební nástroje určené pro děti.

Podpora motorického vývoje

Hračky, které stimulují fyzickou aktivitu a koordinaci, jsou ideální pro podporu motorického vývoje:

  • Vybírejte hračky, které dítě může tlačit nebo táhnout.
  • Uvažujte o jednoduchých stavebnicích s velkými bloky, které dítě snadno uchopí a manipuluje s nimi.

Vzdělávací hodnota

I v tak mladém věku mohou hračky podporovat učení a kognitivní rozvoj:

  • Zvažte hračky, které zavádějí jednoduché koncepty příčiny a následku, jako jsou hračky s tlačítky, která aktivují zvuky nebo světla.
  • Knihy s jednoduchými obrázky a texturami mohou podporovat zájem o čtení a rozpoznávání objektů.

Dlouhodobá hratelnost

Investujte do hraček, které vydrží zájem dítěte několik měsíců nebo dokonce let:

  • Vybírejte hračky, které mohou růst s dítětem a adaptovat se na jeho měnící se schopnosti a zájmy.
  • Hračky, které mohou být použity na různé způsoby, jak dítě roste, jsou ideální.

Pamatujte, že nejlepší hračka pro vaše dítě by měla být nejen zábavná, ale také bezpečná a stimulující. Pečlivý výběr hraček může mít významný dopad na rozvoj vašeho dítěte.

Zdeněk Matuška

Zdeněk Matuška LinkedIn Twitter specialista na dětské vybavení

Jsem Zdeněk Matuška, odborník na výrobu hraček pro děti a nábytek. Pro vaše nejmenší ratolesti se snažíme vybrat jen ty nejkvalitnější produkty.

Podobné příspěvky